Geachte belangstellende:

Als eerste blog hier de eerste van een kleine serie zeer algemene adviezen voor wijn-spijscombinaties. Het is zeker geen wet van Meden en Perzen en ik nodig u dan ook graag van harte uit hieronder de komende weken uw mening/ervaringen met de andere lezers te delen. Natuurlijk blijft het 1 op 1 advies van welke wijn  bij welk gerecht het beste, maar soms heb je gewoon geen sommelier bij de hand. Nou, daar gaan we dan:

Advies 1: Serveer een droge rosé bij “hors d’oeuvres”
Goede rosé combineert het frisse zuur en de lichte body van witte wijn met het fruitige karakter van een rode. Hierdoor is dit de wijn van voorkeur wanneer je een grote verscheidenheid aan hapjes serveert, variërend van crudités tot smaakvolle warme kaashappen. En voor een extra feestelijk tintje: er zijn ook rosé-champagnes!!
Natuurlijk kan  Still Sparkling hierin voorzien en het is op dit moment zelfs extra voordelig!
FIJNE FEESTDAGEN!