Beira

In het binnenland van Portugal, tegen de Spaanse grens, zo'n beetje ter hoogte van Salamanca  vind je de hoge, granieten hooglanden van Beira interior, waar de warme zomers en koude winters zorgen voor tanninerijke rode wijnen en mineralige witte. Behalve druivensoorten die je ook aan de andere kant van de grens aantreft, zoals bijvoorbeeld Rufete en Jaen, treffen we hier ook een aantal andere druivensoorten, zoals Fonte Cal, Baga en Siria.

Beira Interior

De DOC Beira Interior ligt in het wijnbouwgebied Beiras. Er heerst een continentaal klimaat met hete zomers en strenge winters. De bodemsoorten zijn zeer verschillend: alluviaal (zand en klei) in de rivierdalen, elders verweerde graniet en leisteen. Beira Interior is ontstaan door een samenvoeging van drie IPR's: Castelo Rodrigo, Cova de Beira en Pinhel. Deze drie gebieden worden thans beschouwd als een subregio van de Beira Interior. Vooral de witte en de mousserende wijnen zijn er belangrijk.

Volgens de DOC-regels voor deze regio moet het minimaal 12% alcohol bevatten voor de rode wijnen en 11% voor de witte en rosé wijnen. De productie mag maximum 55 hectoliter per hectare bedragen. De rode wijnen moeten minimaal 12 maanden worden opgeslagen, de witte en rosé wijnen minimaal 4 maanden en de mousserende wijnen minimaal 9 maanden.
De druivenrassen die aanbevolen worden voor de rode wijn zijn aragonez, bastardo, marufo, rufete, baga, tinta carvalha, touriga, trincadeira preta, alfrocheiro preto en touriga nacional. In de subregio Cova de Beira worden daarnaast ook nog de jaen, moreto en castelão aanbevolen.
De druivenrassen die aanbevolen worden voor de witte wijnen zijn malvasia fina, síria, tamarez, bical, cerceal, malvasia rei, rabo de ovelha en fonte cal. In de subregio Cova de Beira worden daarnaast ook nog de vital, alicante branca en arinto aanbevolen.

De subregio Castelo Rodrigo brengt vooral mousserende wijnen voort. De rode wijnen van Cova de Beira zijn veelbelovend. De subregio Pinhel is vooral bekend om de fruitige, mousserende wijnen. De fruitige, vlezige rode wijnen uit deze streek zijn tamelijk licht en hebben een hoog alcoholgehalte.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 16

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 16

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren