Douro

Douro

Deze wijnstreek ligt in de prachtige Douro-vallei. De streek dankt haar naam aan de rivier de Douro, wat goud betekent. Er wordt wel een honderdtal druivensoorten verbouwd, soms heel oude rassen die dateren van honderden jaren terug, nog voor de port ontstond.

Het grootste deel van de druiventeelt in de Douro is nog steeds bestemd voor de portwijnen. Maar enkele tientallen jaren geleden dachten veel porthuizen: je kan de port op, wij kunnen ook droge wijnen maken! En aldus geschiedde. Deze rode wijnen zijn vaak vrij stevig en hebben een salmiakachtige kruidigheid van laurier en drop. De wijnen die op hout zijn gerijpt smaken zachter, met tonen van cederhout en vanille.

De beroemdste druivensoort in de Douro is de Touriga Nacional, maar je loopt er ook gerust een Bastardo of Mourisco Tinto tegen het lijf, of een Malvasia of Rabigato als je voor wit gaat. Door de portproductie worden er meer rode druivensoorten verbouwd dan witte. De DOC werd gegeven in 1982. De wijnen moeten minimaal 11% alcohol bevatten.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 15

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 15

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren